Home > News > Ik wil ook een Brand Experience!

Ik wil ook een Brand Experience!

Written by

Ik wil ook een Brand Experience! 

Als een creatieve studio gespecialiseerd in het ontwerpen van interactieve exposities en installaties, waaruit een brand experience, ofwel merkervaring, grotendeels bestaat, horen we deze zin natuurlijk heel graag. Als je niet helemaal bekend bent met ons werk, verwijs ik je graag naar dit artikel (wat is een Interactieve Experience?) voor een beter begrip. 

Waarom zou een bedrijf ons moeten benaderen?  

MoMolab richt zich hoofdzakelijk op organisaties zoals musea, cultureel erfgoed, dierenparken en andere locaties waar bezoekers samenkomen voor een gedenkwaardige, spannende of leerzame ervaring. Deze instellingen zijn al lange tijd bezig met de groeiende vraag van consumenten naar authentieke belevingen en investeren daarom in innovatieve manieren om hun verhalen te vertellen. 

Waarom wil ik een Brand Experience?   

Ook grote bedrijven maken al jaren gebruik van interactives om klanten aan zich te binden. Denk maar aan pretparken zoals Disneyland Parijs, de Ferrari Experience, enzovoort, die volledig gewijd zijn aan een merk, of merkgerelateerde interactieve installaties op beurzen en evenementen. En nu zien we ook steeds meer MKB-bedrijven de waarde inzien van interactieve oplossingen, niet alleen om de klantbeleving te versterken, maar ook om medewerkers te betrekken, te onderwijzen en de bedrijfscultuur uit te dragen en potentiële samenwerkingspartners over de streep te trekken. 

Klein beginnen 

Voor kleine bedrijven kan het misschien wat intimiderend lijken om meteen groots uit te pakken met een volledige brand experience. Maar zelfs met slechts één of enkele kleine interactieve elementen in de ontvangstruimte kunnen MKB-bedrijven al een heel grote positieve indruk achterlaten op bezoekers, potentiële klanten en huidige en toekomstige werknemers. Tijdens onze gesprekken met bedrijven horen we vaak prachtige, authentieke verhalen van enthousiaste vertegenwoordigers. Dit kunnen verhalen zijn over de rijke lange geschiedenis van een bedrijf, maar ook inspirerende oorsprongsverhalen en bedrijfsmissies van een kersverse startup. Het is onze taak om deze verhalen tot leven te brengen via onze interactieve oplossingen. 

Om een voorbeeld te noemen: 

Een uitstekend voorbeeld hiervan is ons project voor GPGroot, waarvoor we samen met Kexcom en DeFine drie interactieve oplossingen hebben ontwikkeld en in hun ontvangstruimte hebben geïnstalleerd: 

 1. Een interactieve tijdlijn die bezoekers inzicht geeft in de geschiedenis van het meer dan 100 jaar oude bedrijf en een blik werpt op de toekomstvisie. 
 2. Een meubel (maquette) dat via meerdere Pepper’s Ghosts laat zien hoe verschillende soorten afval innovatief worden gescheiden en op duurzame wijze worden gerecycled tot nieuwe producten. 
 3. Een virtuele rondleiding door de fabriek, waarmee bezoekers op een niet-invasieve manier door het productieproces kunnen navigeren. 

Deze ontvangstruimte stelt GPGroot in staat om op een relatief bescheiden oppervlak bezoekersmerkervaring te versterken door ze kennis te laten maken met de bedrijfsactiviteiten, normen en waarden, geschiedenis en toekomstvisie. 

Wat is dan de return on investment (ROI) van investeren in interactieve beleving? 

Deze vraag wordt ons steeds vaker gesteld, en eerlijk gezegd, het is een uitdaging om te beantwoorden. Onze interactieve oplossingen zijn namelijk uniek en worden specifiek voor elk bedrijf en zijn doelstellingen ontwikkeld, waardoor het effect van tevoren moeilijk te voorspellen is. Echter, na implementatie is het effect natuurlijk wel meetbaar. 

In het geval van bezoekers kan interactieve beleving leiden tot: 

 • Langere verblijfsduur: Interactieve ervaringen kunnen bezoekers langer boeien en betrekken, waardoor ze meer tijd doorbrengen op uw locatie en meer kans hebben om andere aspecten van uw aanbod te verkennen. 
 • Diepere betrokkenheid: Door bezoekers actief te betrekken bij interactieve elementen, kunnen ze een diepere emotionele band met uw merk of boodschap ontwikkelen, wat leidt tot een sterkere merkloyaliteit en een hogere waarschijnlijkheid van terugkeer. 
 • Positieve mond-tot-mondreclame: Een memorabele interactieve ervaring kan leiden tot enthousiaste aanbevelingen aan vrienden, familie en volgers op sociale media, wat resulteert in gratis reclame en een grotere naamsbekendheid voor uw bedrijf. 
 • Inzicht in klantgedrag: Door het gebruik van interactieve technologieën kunt u waardevolle gegevens verzamelen over het gedrag en de voorkeuren van uw bezoekers. 

De voordelen voor werknemers: 

 • Educatie: Interactieve oplossingen maken leren boeiend en effectief door multimediale elementen zoals video’s, quizzen en simulaties te gebruiken. 
 • Werving: Trek potentiële werknemers aan en informeer hen over de bedrijfscultuur en carrièremogelijkheden met virtuele rondleidingen, presentaties en testimonials. 
 • Betrokkenheid en bedrijfscultuur: Verhoog de betrokkenheid van werknemers en versterk de bedrijfscultuur met teambuildingactiviteiten, feedbacksystemen en kennisdelingplatforms. 

De voordelen voor potentiële partners: 

 • Enthousiasmeren: Laat potentiële partners zien hoe innovatief en creatief je bent met interactieve presentaties, demonstraties en case studies. 
 • Overtuigen: Gebruik interactieve storytelling en visualisaties om partners te overtuigen van de voordelen van samenwerking. 
 • Vermaken: Creëer een boeiende ervaring met interactieve games, virtuele tours en augmented reality om partners te vermaken en een blijvende indruk achter te laten. 

Waar kan dit worden toegepast? 

Interactieve oplossingen zijn veelzijdig en kunnen op verschillende plaatsen worden ingezet om impact te maken: 

 • Promotie op beurzen en evenementen: Creëer een opvallende aanwezigheid en trek de aandacht van bezoekers door interactieve ervaringen te bieden die de merkidentiteit versterken en potentiële klanten aantrekken. 
 • Brand stores en ontvangstruimtes: Verrijk de bezoekerservaring in uw brand store of ontvangstruimte met interactieve installaties die niet alleen vermaken, maar ook educatie bieden over uw producten, geschiedenis en waarden. 
 • Kantine of andere algemene ruimtes: Verbeter de werkomgeving door interactieve oplossingen in te zetten voor educatie en betrokkenheid van werknemers. Plaats bijvoorbeeld interactieve schermen in kantines om werknemers te informeren over bedrijfsnieuws, trainingen of inspirerende verhalen te delen. 
 • Openbare ruimtes en wachtruimtes: Maak gebruik van interactieve oplossingen in openbare ruimtes en wachtruimtes om bezoekers te vermaken en informeren tijdens het wachten. Dit kan variëren van interactieve displays met nuttige informatie tot spelletjes om de tijd te doden. 

Kortom: 

MoMolab staat klaar om samen met u unieke en effectieve interactieve oplossingen te ontwikkelen die uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.