Home > Services > Moderniseren Museum

Moderniseren Museum

In een wereld die steeds meer wordt aangedreven door technologie, staan musea en bezoekerscentra voor de spannende uitdaging om hun fysieke collecties interactiever en toegankelijker te maken voor een divers en technisch onderlegd publiek. Veel musea exposeren prachtige kunstwerken, maar missen vaak de interactiviteit die moderne bezoekers verwachten. Bij MoMoLab zijn we gespecialiseerd in de modernisering van exposities. We benutten de kracht van technologie om vernieuwing te geven aan tentoongesteld voorwerpen en interessante verhalen. Onze missie is om de kloof te overbruggen tussen traditionele museumbelevingen en het digitale tijdperk.

Onze services

Stel je voor dat museumbezoekers de mogelijkheid hebben om op een manier een expositie te beleven die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. Dit doen we door technologie te integreren in de museumbeleving. De volgende services maken dit mogelijk:

interactieve exhibits

Moedig actieve deelname van bezoekers aan met jouw expositie. Met intuïtieve interfaces, feedbackmomenten en objecten die mensen kunnen vasthouden en verplaatsen, krijgen historische feiten een nieuwe betekenis.

extended reality (ar/vr)

Stap in een andere wereld met augmented reality (AR) en virtual reality (VR) belevingen. Bezoekers kunnen interacteren met kunstobjecten, figuren en omgevingen op een manier die de geschiedenis tot leven brengt.

verrijkte tours

Met behulp van persoonlijke smartphones of geleende tablets kunnen bezoekers QR-codes scannen die strategisch zijn geplaatst in het museum of bezoekerscentrum. Direct hebben ze toegang tot een online bron met verdiepende informatie, verhalen en multimedia-content die verband houden met de tentoongestelde objecten. Dit door gebruik van browsers en zonder het downloaden van een app.

moderniseren museum, is dat belangrijk?

Wij denken dat gedenkwaardige museumbelevingen verder gaat dan alleen tekst en vitrinekasten. Onze benadering is erop gericht meerdere zintuigen te stimuleren, zodat de onderwerpen diepgaand resoneren bij bezoekers en blijvende indrukken achterlaten.

contact ons over exhibit modernisation

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we jouw collecties kunnen transformeren in interactieve belevingen.