Home > Services > Moderniseren Museum > Interactieve Exhibits

Interactieve Exhibits

Iedereen kent de traditionele museumopstellingen met veel informatieborden vol met tekst en objecten achter glas. Tegenwoordig zijn er spannende nieuwe manieren om bezoekers te boeien en impactvolle momenten te creëren. Bij MoMoLab zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van interactieve exhibits die aansluiten bij de veranderende voorkeuren van de nieuwste generatie museumbezoekers.

Nieuwe vormen van communicatie

Voor hedendaagse museumgangers is de zoektocht naar diverse communicatiemogelijkheden en boeiende verhalen een prioriteit. Interactieve exhibits zijn hiervoor bijzonder geschikt. Of het nu gaat om high-tech, low-tech of een combinatie van beide, één ding hebben ze gemeen: door bezoekers actief te betrekken, wordt het verhaal op een plezierige en onvergetelijke manier overgebracht. MoMoLab streeft naar duurzaamheid en maakt waar mogelijk content eenvoudig uitwisselbaar, waardoor deze exhibits veelzijdiger kunnen worden ingezet.

Interactieve 3D-scans en replica’s

Wij omarmen innovatieve technologie om jouw tentoonstellingen te verbeteren. Zo kunnen historische objecten nu in 3D worden gescand, en hoogwaardige replica’s kunnen worden geprint van materialen zoals plastic. Dit stelt bezoekers in staat om het originele object te zien, veilig opgeborgen achter glas, terwijl ze ook de mogelijkheid hebben om de replica vast te houden en te onderzoeken.

Multimedia Experiences

Stel je voor dat bezoekers een replica op een platform plaatsen, waardoor een video wordt geactiveerd met een verteller die de historische relevantie uitlegt. De combinatie van tekst, vertelling, video en interactie creëert een krachtige ervaring die resoneert met bezoekers van alle leeftijden. We kunnen nieuwe en interessante manieren bedenken om de inhoud op een tentoonstelling te tonen, waardoor het interessante materiaal dat al in de collectie bestaat, wordt versterkt.

Actieve deelname van bezoekers

Onze interactieve exhibits bevorderen actieve deelname van bezoekers. Intuïtieve interfaces, feedbackmomenten en objecten die mensen kunnen vasthouden en verplaatsen, transformeren historische feiten in boeiende en betekenisvolle storytelling. Bezoekers leren niet alleen, maar nemen ook actief deel aan de inhoud, waardoor een blijvende herinnering en emotionele verbinding ontstaat.

Neem contact met ons op over interactieve exhibits

Voor krachtige storytelling, neem contact met ons op om te ontdekken hoe interactieve exhibits de ervaringen in een museum en bezoekerscentrum kunnen verbeteren.