Home > Services > Software Op Maat > Interactieve installaties

Interactieve installaties

Bij MoMoLab vinden we dat een interactieve installatie meer is dan slechts een onderdeel van een groter geheel. Het is een opzichzelfstaand kunstwerk, eventueel van tijdelijke aard, dat in staat is om op eigen kracht een verhaal te vertellen. Of het nu een plein, evenement, lobby of openbare ruimte betreft, een (tijdelijke) interactieve installatie op een strategische locatie kan een krachtig middel zijn om jouw verhaal te delen met een breed publiek, een locatie tijdelijk te transformeren, bewustzijn te creëren, of simpelweg meer beleving toe te voegen.

Van Concept tot Realisatie

Binnen MoMoLab beschikken we over de vaardigheden en het netwerk om een interactief project van concept tot realisatie te brengen. We begeleiden je in het plannen en conceptualiseren van jouw project, zodat het aansluit bij jouw doelen en visie. Of je nu denkt aan intuïtieve interfaces, sensoren of real-time trackingoplossingen, wij hebben de technische knowhow om jouw ideeën werkelijkheid te maken. Samen met jou bepalen we waar een technische oplossing vereist is en waar een meer low-tech oplossing wellicht passender is, altijd met jouw specifieke projecteisen in het achterhoofd.

Volledige Ontwerpondersteuning

Onze diensten gaan verder dan enkel technische expertise. We kunnen je assisteren bij het algemene ontwerp van de tentoonstelling, inclusief decor en meubilair. Door middel van 3D-modellering creëren we een virtuele representatie van jouw ruimte, zodat je het eindresultaat visueel kunt ervaren. Daarnaast bieden we gedetailleerde technische plannen en onderhoudsondersteuning om ervoor te zorgen dat de interactieve apparaten robuust zijn en goed blijven presteren.

Toegankelijke Interactieve Installaties voor Iedereen

Wij geloven in de toegankelijkheid van interactieve installaties voor een breed publiek, ongeacht leeftijd, niveau of handicap. Onze inzet is om ervaringen te creëren die inclusief zijn en diverse doelgroepen bedienen, zodat iedereen kan deelnemen en genieten van deze installaties.

Van Passieve Observatie naar Actieve Deelname

Bij MoMoLab staat interactie centraal in het creëren van experiences. Daarom ontwikkelen wij op maat gemaakte software die bezoekers uitnodigt om op innovatieve wijze met de inhoud te interacteren. Onze expertise omvat diverse technologieën, waaronder RFID-oplossingen, real-time tracking, patroonherkenning en verschillende sensoren. Met deze tools transformeren we passieve observatie in actieve deelname, waardoor elke bezoeker een immersive reis ervaart.

neem contact op over interactive installations

Bij MoMoLab zijn we geintresseerd naar jouw ideeën. Ontdek de mogelijkheden van onze services op het gebied interactieve installaties en neem contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen met jou een unieke en impactvolle ervaring te creëren.