Home > Projects > FoodForum

FoodForum

In 2022 vond de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Almere, met als thema ‘Growing Green Cities’. Het evenement bood een platform om de innovatieve landbouw en tuinbouw van de provincie te laten zien. Als onderdeel van het Food Forum ontwikkelde Kranendonk Company de tentoonstelling ‘Feeding the City’ om bezoekers te informeren en te inspireren.

Floriade

‘Feeding the City ‘ was een unieke tentoonstelling die bezoekers meenam op een virtuele ballonvlucht door de provincie. De reis werd begeleid door interactieve displays die de innovatie en complexiteit benadrukten die nodig zijn om gezond voedsel naar keukens in de buurt te brengen. Het was een eye-opening ervaring voor de bezoekers, die een dieper inzicht kregen in de landbouw- en tuinbouwpraktijken van de provincie.

De tentoonstelling was een samenwerking tussen Kranendonk Company, DefineIT en MoMoLab.

De virtuele ballonvaart was een hoogtepunt van de tentoonstelling en bood een spannende ervaring voor de bezoekers. De interactieve displays stelden bezoekers in staat om meer te leren over de verschillende gewassen die in de provincie worden verbouwd en het proces om ze op de markt te brengen. Van zaad tot bord leerden de bezoekers over het belang van duurzame landbouwpraktijken en de impact ervan op het milieu.

De creatievelingen bij MoMoLab waren verantwoordelijk voor:

  • Creatie van concepten
  • Creatie en beheer content
  • Wayfinding
  • Gamedesign en onderhoud
  • UI en UX-ontwerp
  • Project managment

Interactive Exhibits

De hoogtepunten van dit project waren: